Kruh sa sjemenkama

Sastojci
420 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
(po potrebi dodat još brašna)
1 suhi kvasac,
370 ml tople vode,
1 čajna žlićica soli,
2 čajne žličice psylliuma,
(u malo mlake vode staviti te dvije žličice i psutiti da se psyllium zgusne, te ga onda staviti u brašno)
Sjemenke lana,sezama bučinih i suncokretovih po želji količina
Postupak za pripremu
Od brašna,vode,kvasca i psylliuma umijesite glatko a čvrsto tijesto. Ostavite da s diže bar 30 minuta te tada namastite ruke oblikujte štrucu i stavite u kalup.
Pekla sam u kalupu uskom 32X 13 cm na koji sam stavila papir za pečenje. Tada sjemenke rasporedite po kruhu lijepo ih lagano utisnete u kruh da se stope sa koricom.
Pustite ga još malo pokrivenog krpom da se diže. Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva 35 do 40 minuta ovisi o jačini pečnice.
Recept i fotografije pripremila: Adrijana Bručić