0
Kruh od prosa i sirka
 
 

Kruh od prosa i sirka

Kruh od prosa i sirka
Kruh od prosa i sirka

Sastojci

Postupak za pripremu

moja celijakija bezglutenski kruh od prosa i sirka uzka

Priprema:
U čašu tople vode dodajte kvasac, sol i agava sirup. Promiješajte i pričekajte nekoliko minuta. Pripremljeni kvasac bazu prelijte suhim sastojkom, dodajte maslinovo ulje, sok od limuna i zamjeni za jaje. Miješajte, da dobijete glatko tijesto (što je malo ljepljivo). Ako je previše suho, dodajte još malo vode.

Namastite kalup za kruh i pretresite tijesto, poravnajte i stavite na toplo. Po želji, pospite s sjemenkama. Dopustite rasti 45 do 60 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruh pecite 45-60 minuta.

moja celijakija bezglutenski kruh od prosa i sirka v

Pripremila: Mag. Veronika Jelovšek, prehrambeni savjetnik

Koristni savjeti

moja celiakija.com.hr recept ozka napovednik mojaalergija