0
Sladoled od vanilije i indijskih oraščića
 
 

Sladoled od vanilije i indijskih oraščića

Sladoled od vanilije i indijskih oraščića
Sladoled od vanilije i indijskih oraščića

Sastojci

  • 2 češnja vanilije
  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 2 šalice vode
  • 1 šalica javorovog sirupa

Postupak za pripremu

moja celijakija bezglutenski sladoled od vanilije i indijskih oraščića ozka

Priprema:

Uz pomoć mlina za kavu sitno sameljite sirove indijske oraščiće da dobijete fini prah. Prepolovite vaniliju i nožem pokupite sjemenke. Dodajte ih oraščićima. Sve to stavite u blender, dodajte javorov sirup i vodu. Umiješajte u glatku kašu, prelijte u aparat za sladoled i poštujte upute proizvođača.

Nakon 25 minuta stavite još za 1 sat u zamrzivač.

moja celijakija bezglutenski sladoled od vanilije i indijskih oraščića v

Pripremila: Mag. Veronika Jelovšek, prehrambeni savjetnik

Koristni savjeti

moja celiakija.com.hr recept ozka napovednik mojaalergija