Pita od jabuka

Sastojci
Tijesto:
280 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
160 grama maslaca (bez laktoze hladan),
mahuna vanilije
par žlica hladne vode,
1 jušna žlica šećera,
.
.
Nadjev:
1 kg jabuka
malo cimeta( po želji)
šećer u prahu( po želji za posipavanje)
Postupak za pripremu
Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti ga u frižideru da odmori dok pripremate nadjev.
Naribajte jabuke i stavite malo cimeta sve promiješate. Zatim izvadite tijesto i podijelite na dvije loptice. Jednu razvaljate za donji sloj na tanko stavite u kalup.
Zatim nadjev od jabuka. Drugu lopticu razvaljate i izrežete trakice kojim obložite gornji dio.
Peći u zagrijanoj pečenici na 170 stupnjeva 40 do 50 minuta. (ovisi o jačini pečenice).
Dobar Tek! 🙂
Recept i fotografije pripremila: Adrijana Bručić