Gluten free Coconut fun – kokos kolač

Sastojci
Za biskvit:
90 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
100 grama kokos mrvica,
70 grama šećera,
1/2 vrećice praška za pecivo,
1 jušna žlica kakaa,
5 bjelanjaka,
.
.
Za kremu:
2 pudinga od vanilije,
850ml mlijeka,
šećer (po želji),
100 grama maslaca
Postupak za pripremu
Istući bjelanjake u čvrsti snijeg te postepeno dodati šećer, brašno, kokos mrvice i prašak za pecivo.
Podijeliti smjesu na dva dijela te u jedan dio izraditi kakaa. U kalup promjera 26 cm stavite u sredinu tamnu smjesu te ju razmažete. Bijelu smjesu okružite oko tamnog dijela i lijepo formirate biskvit. Vrlo je jednostavno jer je gusta smjesa.
Staviti peć u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, 15 do 20 minuta ovisi o jačini vaše pećnice (kod mene se peklo 15 minuta).
U međuvremenu skuhati kremu od pudinga te ohladiti i izraditi maslac u njoj. Na ohlađen biskvit staviti kremu, i po želji posipati dodatno sa kokos mrvicama i kokos čipsom.
Recept i fotografije pripremila: Adrijana Bručić