Tjestenina “vulkani s parmezanom”

Sastojci
400 g MixB Schär bezglutenskog brašna (po potrebi dodat još brašna)
5 jaja,
40 g parmezana
Postupak za pripremu
Od jaja i brašna umijesiti glatko tijesto ne smije biti tvrdo. Razvaljati tijesto na debljinu od 5 mm, rezati nožem na širinu od 8 cm i duljinu od 7 cm, ili jednostavnije okruglom manjom čašom.
U sredinu tijesta čajnom žličicom stavljati parmezan te preklopiti i prstima lagano zalijepiti rubove tijesta uzeti vilicu i dodatno pritisnuti rubove.
Zatim krajeve zalijepiti jedan za drugi i opet prstima i vilicom rubove s unutarnje strane sve još jednom proći da se dobro zalijepi.
Tjesteninu sušiti bar sat vremena, kuhati petnaest minuta u posoljenoj kipućoj vodi.
Poslužiti uz omiljeni umak.
Dobar tek! 🙂
Recept i fotografije pripremila: Adrijana Bručić