0
Tjestenina “vulkani s parmezanom”
 
 

Tjestenina “vulkani s parmezanom”

Tjestenina “vulkani s parmezanom”
Tjestenina “vulkani s parmezanom”

Sastojci

400 g MixB Schär bezglutenskog brašna (po potrebi dodat još brašna)
5 jaja,
40 g parmezana

Postupak za pripremu

Od jaja i brašna umijesiti glatko tijesto ne smije biti tvrdo.  Razvaljati tijesto na debljinu od 5 mm, rezati nožem na širinu od 8 cm i duljinu od 7 cm, ili jednostavnije okruglom manjom čašom.

U sredinu tijesta čajnom žličicom stavljati parmezan te preklopiti i prstima lagano zalijepiti  rubove tijesta uzeti vilicu i dodatno pritisnuti rubove.

Zatim krajeve zalijepiti jedan za drugi i opet prstima i vilicom rubove s unutarnje strane sve još jednom proći da se dobro zalijepi.

Tjesteninu sušiti bar sat vremena, kuhati petnaest minuta u posoljenoj kipućoj vodi.

Poslužiti uz omiljeni umak.

Dobar tek! 🙂

moja celijakija recept Tjestenina vulkani s parmezanom bez glutena

Recept i fotografije pripremila: Adrijana Bručić