Dijagnostika

U ovom dijelu portala ćemo se fokusirati na simptome i dijagnozu celijakije.  Članci će vam pomoći u donošenju odluka koje će trebati poduzeti u vezi sa odlaskom na pretrage,  i što možete očekivati u odnosu na njih.

No, u svakom slučaju, čak i ako je strah od neugodnih pretraga ogroman, preporučujemo da ih ipak napravite da dobijete svoju točnu dijagnozu,  a time i mogućnost pravog djelovanja i ono najvažnije  zaustaviti štetu  uzrokovane bolešću.

Kad sam prošla kroz ove faze naime nije bilo lako i trebalo je neko vrijeme,  prije nego sam skupila hrabrost i odtipkala telefonski broj specijalista – liječnika.  Vrijeme do ugovorenoga datuma podsjeća me na neugodnu tjeskobu. Kako se nositi s time, možete pročitati kroz postove,  ali danas sam uvjerena  da unatoč neugodnim trenucima koje sam prolazila,  ipak mi nije ni malo žao.

Jer sada znam da je moja nanesena glutenska šteta tijelu ima i mogućnosti da učinim  nešto po tome pitanju.  A to je važno.

Kakve pretrage mogu očekivati?
Kakve pretrage mogu očekivati?
Kakve pretrage mogu očekivati?

Kakve pretrage mogu očekivati?

Ako ste od osobnog liječnika dobili uputnicu za gastroenterologa ili uzimanje uzorka biopsije sluznice tankog crijeva, onda ovdje možete saznati više o tome kakav je proces i što možete očekivati, jer sama pomisao da će aparat pregledati unutrašnjost vašeg tijela, nije ništa ugodno. No,da vam strah ne oteža previše a i nije dobro za vašu […]